Tedd fel kérdésed, megválaszoljuk!

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Milyen fizetési lehetőségek vannak a boltban?

Bankkártyával, hitelkártyával, SZÉP kártyával és készpénzzel is van lehetőség a fizetésre.

Vannak-e gluténmentes termékek a kínálatban?

Igen, vannak kifejezetten gluténmentes tészták, édességek, krémek és szószok (a pontos leírásokat a 'TERMÉKEK' menüpontban találod). A szállításnál, raktározásnál és a termékkitöltésnél is fokozottan figyelünk a keresztszennyeződés elkerülésére, azonban teljeskörűen nem vállalunk felelősséget érte.

Lehet-e kisbabával vagy kisgyerekkel jönni vásárolni?

Persze! Ha esetleg kézben kell tartani a kisbabát vagy aktívan érdeklődő, segítünk kitölteni és összekészíteni a vásárolni kívánt termékeket.

Csak érdeklődni szeretnék / nagyon kezdő vagyok a csomagolásmentes vásárlásban, akkor is érdemes bemennem a boltba?

Igen, hiszen így a valóságban is meg tudod nézni, hogyan történik egy csomagolásmentes vásárlás. Fel tudod térképezni, hogy nagyjából mi az, amit be tudsz szerezni csomagolásmentesen. Illetve, ha kérdés merül fel benned, akkor tudunk segíteni és válaszolunk személyesen.

A boltban vásárolt előre megtöltött üveg vagy fém csomagolású termékek csomagolását vissza veszi a gyártó?

Igen, csak ilyen beszállító partnereink vannak (kivéve a MediNatural illóolajok tégelyei törvényi szabályozás miatt). A Zöld Misszió polcain kapható egyutas termékek csomagolását mind visszagyűjtjük és visszajuttatjuk a gyártóhoz újratöltésre (szörpök, befőttek, lekvárok, készételek üvegei és kozmetikumok tárolói).

Milyen tárolókkal érdemes érkezni, amibe lehet vásárolni?

Bármivel, ami többszörhasználatos, kényelmes tárolóeszköz és már eleve megtalálható a háztartásban (befőttes üveg, vászonzsák, vászontáska, flakon, viaszos kendő). Igen, ha ez egy többszörhasználatos műanyag edény, akkor abban is lehet vásárolni.

Ha még bizonytalan maradtál valamivel kapcsolatosan, tedd fel bátran kérdésed! Várunk szeretettel! :)