Történetem

Zubor Melissza vagyok,

én magam is hulladékmentesen élek Kecskeméten párommal egy kertes házban. Csak akkor szembesültem a rendkívül nagy mértékű pazarlással és szeméttel, amikor saját háztartást kezdtem el vezetni és elkezdtem bevásárolni járni. Gondolom ismerős a helyzet amikor a szupermarketek polcainál állva próbálja az ember megfejteni mit jelenthet az egészségére nézve a különböző adalékanyagokkal, tartósítószerekkel, ízfokozókkal dúsított termék hermetikusan lezárt műanyag csomagolásban. Na így voltam ezzel én is.

Nagyon nem tetszett amit tapasztaltam, így elkezdtem a helyi piacra járni. Idővel rájöttem, hogy a piacon sem tudok mindent csomagolásmentesen megvásárolni, így rákényszerültem arra, hogy Budapesten szerezzem be nagyobb kiszerelésben az ottani csomagolásmentes boltokban az élelmiszereket.

E közben családom és környezetem bíztatására 2019 februárjában elindítottam a Zöld Misszió Facebook és Instagram oldalt. Elkezdtem megosztani a környezettudatos tapasztalataimat, azt hogy miként oldom meg a bevásárlást, takarítást, főzést hulladékmentesen.

Teltek a napok, egyszer egy előadásra felkértek, amit nagyon szívesen vállaltam. Ki ne szeretne arról beszélni, hogy hogyan él, ha ez mások számára érdekes? Majd egyre több előadásra kértek fel.

Az előadások alkalmával találkoztam azzal a közöséggel, akik nagyon érdeklődők a környezettudatos témák iránt, és szeretnének így élni, törekedni a hulladékmentes vásárlásra. Sajnos ahogy nekem, úgy nekik sem volt lehetőségük a közeli környezetükben arra, hogy hulladékmentesen vásároljanak.

Úgy gondoltam miért ne lehetnék én, azaz ember, aki megteremti ezt /lehetővé teszi.

Számomra a Zöld Misszió nem csak egy oldal, vagy egy bevásárló hely. A Zöld Misszió az egész életem, nagyon sok munkám és energiám van benne. Én ezt imádom csinálni!

A Zöld Misszió bolttal nem csak a csomagolásmentes vásárlás megvalósítása a célom, hanem az is, hogy az emberek megismerjék kik készítik a termékeket, mennyi erőfeszítésbe telik, hogy egészséges termék kerülhessen arra a bizonyos polcra. Talán így jobban meg tudják becsülni a másik ember munkáját és termékét (nem csak egy árat látnak a bolt polcain, valahogy ezt szépen leírva).

Szeretem segíteni az embereket afelé, hogy minél környezettudatosabb döntéseket tudjanak hozni és minél fenntarthatóbb életvitelt tudjanak kialakítani saját életükben.