Zubor Melissza vagyok és hulladékmentes életmódra törekszem.

Akkor szembesültem a rendkívül nagy mértékű pazarlással és szeméttel, amikor saját háztartást kezdtem el vezetni és elkezdtem rendszeresen bevásárolni, főzni.

Gondolom ismerős a helyzet, amikor a szupermarketek polcainál állva próbálja az ember megfejteni, hogy milyen hatással lehet az egészségére és környezetére nézve a különböző adalékanyagokkal, mesterséges tartósítószerekkel, ízfokozókkal dúsított élelmiszer, amely ráadásul egy habosított műanyag tálcán hermetikusan lezárt egyszerhasználatos nejlonba van csomagolva.

Na, így voltam ezzel én is.

Őszintén megmondva nagyon nem tetszett, amit tapasztaltam és csalódott voltam. Így elkezdtem a helyi piacra járni, ahol már saját vászonzsákba tudtam megvásárolni a zöldségeket, gyümölcsöket, pékárut. Kicsit közvetlenebb kapcsolatot tudtam teremteni a termelőkkel, szöges ellentéte volt a szupermarketekben megszokott hangulatnak.

De idővel rájöttem, hogy a piacon sem tudok mindent csomagolásmentesen megvásárolni. Be kellett látnom, hogy hosszútávon ez nem lesz végleges megoldás.

Itt volt az ideje annak, hogy vállamra vegyem a kecskeméti zöld törekvők közösségének összefogását. Hiszen, ha mindenki a saját lokális környezetében törekszik a változásra, akkor ez mind összeadódik és ténylegesen nagy változást tudunk együtt elérni. Hosszas előkészületek és munkálatok után végre 2020. március 13-án megnyitotta kapuit a Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt.

Számomra a Zöld Misszió nem csak egy oldal vagy egy bevásárló hely, hanem egy igazi közösség, azok számára, akik a hulladékmentes mindennapokra törekszenek. Szeretném, ha az emberek megismernék kik készítik valójában a Zöld Misszió polcán kapható termékeket. Szeretném, ha nem csak termékeket, hanem a mögöttük lévő készítőt is látnák.

"Szeretném segíteni az embereket abban, hogy minél környezettudatosabb döntéseket tudjanak hozni és minél fenntarthatóbb életvitelt tudjanak kialakítani a saját életükben, úgy, hogy közben ezt élvezik is!"